Query Technology is opgericht in 2011 door Wouter Diesveld.

Motivatie

Vrijwel alle databases hebben een enorme potentie aan rekenkracht. Het is doodzonde dat hier maar zo weinig gebruik van wordt gemaakt. Bij performance problemen wordt de oplossing vaak gezocht in het aanschaffen van nieuwe hardware, of het migreren naar Data Warehouses of Analytical Databases, terwijl veel problemen opgelost kunnen worden door de software te optimaliseren. Query Technology richt zich specifiek op het versnellen van de communicatie tussen database en applicaties. Hier zit namelijk vaak de bottleneck wat betreft performance.

Over Wouter Diesveld

Wouter Diesveld studeerde Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam waarin hij in 2000 cum laude afstudeerde. Daarna werkte hij ruim tien jaar als software engineer voor verschillende bedrijven.

Wat is Query Technology?

Query verwijst naar database-queries maar ook naar 'bevragen' in het algemeen. Om snel antwoord te krijgen op een vraag is het belangrijk de vraag op de juiste manier te stellen. Query Technology is de techniek van het stellen van de juiste vragen.


Query Technology is aangesloten bij branche-organisatie Nederland ICT